dijous, 27 de juny del 2013

Benvinguts a la Seu d'Urgell



Els dos Goliats de l'esport, el futbol i el bàsquet, estan de vacances. Bé, ben bé de vacances no, perquè tot i que no hi ha Lliga, cada dia omplen la major part del temps i les pàgines dels mitjans d'informació. Avui presenten a Guardiola a Munic, demà a Carlo Ancelloti al Madrid. El Lleida Esportiu fitxa al seu primer reforç per la temporada vinent, Aitor Aldalur de l'Amorebieta... Però no tot s'acaba aquí. A la Seu d'Urgell ja ho tenen tot preparat per acollir el pròxim cap de setmana la tercera prova de la Copa del Món d'Eslàlom. Del 5 al 7 de juliol, més de 250 palistes de 32 països diferents ubicaran la capital de l'Alt Urgell al mapa.


És un esport minoritari, sí, però també molt i molt espectacular. I al Parc del Segre, són especialistes en l'organització d'aquestes proves. Un aconteixement així mou molta gent i tot ha d'estar sota control, un control que ja tenen a la Seu perquè no és la primera vegada, ni serà l'última, que acullen competicions oficials. Però deixant de banda el que costa organitzar-la, uns 100.000 euros, el que és encara més important és l'impacte econòmic que un esdeveniment així genera al territori. Els esportistes i els diferents equips, de més de 30 països, a més dels espectadors, ompliran hotels, bars, restaurants i supermercats de la zona i això sí que no està gens malament. I menys en els temps que corren.

A més, s'ha de tenir en compte la imatge que es projectarà a tot el món perquè, si bé és cert que al nostre país el piragüisme és minoritari, hi ha d'altres llocs on els esportistes que el practiquen són autèntics herois nacionals, ara que ens agrada fixar-nos en el món de l'esport per crear herois.

Tot això suposarà un reconeixement per la Seu d'Urgell i continuarà sent una inversió de futur perquè es continuarà parlant del Parc Olímpic. I no només s'ha de saber captar als esportistes d'elit, també és una bona opció per a families i per a qualsevol amant de l'esport.

Ja ho sabeu, si el cap de setmana del 5 al 7 de juliol no sabeu què fer, aneu a conéixer l'eslàlom...Benvinguts a la Seu d'Urgell.

(La foto és de http://www.parcolimpic.cat)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada