dilluns, 24 de març del 2014

Poderoso caballero es don dinero


Ja hi tornem a ser.... Després de l'aturada de quatre mesos, els diumenges al matí ja tenim feina: Veure a uns bojos perseguint-se els uns als altres a més de 200 quilòmetres per hora!!! El Mundial de motociclisme ja està aquí. Ah no, me'n oblidava.... enguany no tindrem totes les matinals ocupades a menys que tinguen dinerets per pagar Movistar TV!!! I és que sí, senyors i senyores, el Mundial de Motociclisme és de pagament. Bé, enguany han arribat a un acord i només és de pagament una part. En resum, veure'm en directe nou carreres, gràcies, moltes gràcies per la consideració!!! Només ho recordo per si hi ha algun despitat... eh, @ammartisole? Tu i el teu home us haureu de rascar la butxaca... Si finalment ho feu, pensa en mi i em truques que potser vindré a casa teva a veure les curses, eh???

Ya estamos otra vez... Después del parón de unos cuatro meses, los domingos por la mañana tenemos faena: Ver a unos locos persiguiéndose los unos a los otros a más de 200 kilómetros por hora... El Mundial de Motociclismo ha vuelto. Ah no, me olvidaba de un pequeño detalle... este año no tendremos todas las mañanas ocupadas si no es que tenemos dinero para pagar Movistar TV... Y es que sí, señoras y señores, el Mundial de Motociclismo es de pago. Bueno, este año han llegado a un acuerdo y sólo es de pago una parte. En resumen, veremos en directo nueve carreras, gracias, muchas gracias por la consideración. Sólo lo recuerdo por si hay algún despitadillo... eh, @ammartisole? Tu y tu marido tendréis que rascaros el bolsillo.... Si finalmente lo haceis, piensa en mi y me llamas que, a lo mejor, vendré a tu casa a ver las carreras, eh??



                                          

I és que, com dic al títol: Poderoso caballero es don dinero. No l'he traduït perquè, simplement, no he trobat una frase feta catalana que vulgui dir el mateix... accepto suggeriments, si algú en sap alguna. Ara resulta que la cadena que tenia els drets del Mundial (Mediaset) se'ls ha venut... per un preu elevadíssim, a una cadena de pagament (Movistar TV).

I jo em pregunto, s'ho han pensat bé??? Hi ha prou afició i prou diners a les llars del país per pagar per veure les curses? Hi ha prou cultura de pagament per veure televisió?? Jo crec que no. És evident que hi ha una afició a les motos i que sempre hi ha sigut perquè hem tingut la sort de tenir pilots excel.lents i guanyadors. Això, no obstant, no treu que la situació del país és la que és i que hi ha molta gent que ho està passant francament malament com per pagar per veure les curses.

A més, crec que ho han fet massa d'hora. És evident que si tu crees una necessitat, la gent fa mans i mànigues per continuar complint amb rigor amb aquesta necessitat, però jo crec, i potser m'equivoco, que aquesta necessitat encara no hi és.

És evident que la cadena que pagarà els plats trencats és la que ha comprat els drets perquè Mediaset ja ha rebut els seus diners. I parlant de diners, els patrocinadors espanyols no tenen res a dir?? Ho han permès i ja està? Perquè suposo que les quotes de pantalla no seran les mateixes, no??

En fi, que algú podria pensar que escric des de l'emprenyament i no negaré que sí, que m'ha sabut greu el canvi... Però també crec, tot i sabent que els diners manen, que hi ha coses que no s'han tingut en compte. I com sempre busco les coses positives he de dir que, gràcies al canvi, un bon amic meu, @oskaracin78, té més feina enguany que anys anteriors i això em va fer contenta.

De la plana esportiva què n'he de dir??? Fantàstic Marc Màrquez  i la seva victòria tot i la lessió i fantàstica la lluita amb Valentino Rossi. Una fan seva com jo està encantada de veure'l al segon calaix del podi, darrera del 93. I gran també el segon lloc de l'Àlex, que podria haver estat primer si no s'hagués sortit a l'última volta. Com deia al principi.... ja les tornem a tenir aquí.

_______________________________________

Como digo en el título: Poderoso caballero es don dinero. Ahora resulta que la cadena que tenia los derechos del Mundial (Mediaset) se los ha vendido... a un precio elevadísimo, a una cadena de pago (Movistar TV).

 Y yo me pregunto, ¿se lo han pensado bien? ¿Hay suficiente afición y suficiente dinero en las casas del país para pagar por ver las carreras? ¿Hay suficiente cultura de pago para ver la televisión? Yo creo que no. Es evidente que hay afición a las motos y que siempre la ha habido porque, además, hemos tenido la suerte de tener pilotos excelentes y ganadores. Eso, no obstante, no hace que la situación del país es la que és y hay mucha gente que lo está pasando francamente mal como para pagar para ver las carreras.

Además, creo que lo han hecho demasiado pronto. Es evidente que si tu creas una necesidad, la gente lo hace todo para continuar cumpliendo con rigor con esa necesidad que els has creado pero, creo, y quizás me equivoco, que esta necesidad aún no está. 

Es evidente que la cadena que pagará los platos rotos es la que ha comprado los derechos porque  Mediaset ya ha recibido su dinero. Y hablando de dinero, ¿los patrocinadores españoles no tienen nada que objetar? ¿Lo han permitido y ya está? Porque supongo que las cuotas de pantalla no serán las mismas, ¿no? 

En fin, que alguien podría pensar que escribo desde el enfado y no negaré que sí, que me ha sentado mal el cambio... Pero creo, a pesar de saber que el dinero manda, que hay cosas que no se han tenido en cuenta. Y como siempre busco las cosas positivas, he de decir que un buen amigo, @oskaracin78, tiene más faena este año que los anteriores gracias al cambio y eso me alegra.  

Del tema deportivo, ¿qué decir? Fantástico Marc Màrquez  y su victoria a pesar de la lesión y fantástica la lucha con Valentino Rossi. Una fan suya como yo está encantada de verlo en el segundo cajón del podio, detrás del 93. Y grande también la segunda plaza de Àlex, que podría haber sido primero si no se hubiera salido en la última vuelta. Como decía al principio... ya las tenemos aquí.  





(Les fotos són dels perfils oficials de Marc i Àlex Màrquez, Valentino Rossi i Box Repsol)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada