dissabte, 19 de juliol del 2014

Ja hi tornem a ser / Ya estamos otra vez



Els més vells del país, és a dir, els amants del futbol de tota la vida no han pogut dir aquest estiu allò de: "què farem sense futbol?". Hem tingut Mundial. Sí, d'acord, a l'altra punta de món (amb horaris no gaire habituals per nosaltres) i sense haver estat una competició gaire lluïda, amb només alguna pinzellada de bon futbol, justament de la selecció campiona, Alemanya. Ara però, això ja s'ha acabat... però tranquils: el futbol continua!!!! Tenim en marxa ja a la majoria dels equips de la Primera Divisió i també, al Lleida Esportiu. Un Lleida Esportiu que ha començat encara sense haver confeccionat la plantilla, l'última incorporació és la del migcampinta Valderrama cedit pel Sevilla, i amb baixes d'homes importants que s'havien fet un lloc entre l'afició. Els lleidatans Pere Milla i Jesús Imaz han marxat per buscar l'oportunitat a Segona A, igual que el golejador, Mata... Feina rai ara per als responsables del club.

Los más viejos, es decir, los amantes del fútbol de toda la vida, no han podido decir este veranos eso de: "¿qué haremos sin fútbol?". Hemos tenido Mundial. Sí, de acuerdo, en la otra punta del mundo (con horarios no muy habituales) y sin haber sido una competición muy vistosa, con sólo alguna pincelada de buen fútbol, justamente de la selección campeona, Alemania. Ara, eso ya se ha acabado... pero todo el mundo tranquilo: ¡el fútbol continúa!!! Tenemos en marcha ya a la mayoría de los equipos de la Primera División y también al Lleida Esportiu. Un Lleida Esportiu que ha comenzado sin haber acabado de confeccionar la plantilla, la última incorporación es la del centrocampista Valderrama cedido por el Sevilla, y con bajas de hombres importantes. Los leridanos Pere Milla y Jesús Imaz se han ido para buscar una oportunidad en Segunda A, igual que el goleador, Mata... Ahora el trabajo es para los responsables del club.




Us he de confesar que la feina que tinc aquest estiu, fent temes per al programa de la Xarxa de Televisions Locals País Km0, fa que molts dies no pugui estar pendent de la situació al club blau fins al vespre... És llavors quan vec què han dit durant el dia, si han tancat un fitxatge... Crec els responsables tenen molta feina a fer per suplir les baixes que han tingut però... fins ara, han demostrat que en això de fer fitxatges, tenen molt bon ull i els jugadors que s'han incorporat han donat un rendiment excel.lent, en la majoria dels casos. De tota manera, encara falta temps per començar la Lliga i sóc de les que sempre diu que les coses s'han de fer amb calma i tranquil.litat.

El que sí que tinc clar és que tinc ganes de veure en acció aquest nou equip. I en tinc ganes per moltes raons. La primera és pels canvis de filosifia que, diuen, hi ha hagut. No m'he cansat d'escoltar que Idíakez juga a l'atac, que els seus equips són molt competitius, de fet el seu Toledo va fer una gran eliminatòria de play-off contra el Lleida Esportiu l'any passat, i que treu el màxim rendiment als seus homes. Com a curiosa que sóc, em vull esperar a veure l'equip abans de fer cap valoració al respecte, de moment, espero perquè també sóc de les que pensa que a la Segona Divisió B, el que més importa són els resultats. Això, sí, la feina ben feta sempre té recompensa.

La segona raó per la que tinc ganes de tornar al Camp d'Esports és justament per això: per tornar al Camp d'Esports, per tornar a sentir l'himne, per veure els onze blaus lluitant contra onze més... Dieu-me sentimental però...

En fi, que ja els tenim a tots aquí. I aquest estiu també ens ha deixat al Força Lleida inscrit per participar a la LEB Or i amb la renovació de Joaquín Prado, que també m'alegra molt. L'Associació Lleidatana d'Handbol, que tornarà a jugar a la Divisió d'Honor Plata femenina perquè han aceptat la plaça que els hi ha ofert la Federació d'Handbol, i al Lleida Llista, l'únic que juga a la màxima categoria, que els tenim calladets però aquests sí que no hem fan patir gaire, per no dir gens. El tàndem Enric Duch-Albert Folguera fa anys que fan les coses de meravella. Per cert, sabeu que a la graellada de final de temporada tots els jugadors es van agenollar davant Moisés Escudero per demanar-li que no se'n tornés a Madrid i continués un any més?? Això diu molt d'un bloc.

Apa, a gaudir de la calor... Jo personalment ja tinc ganes que siguem a l'octubre.

_____________________________________________________________________________




Os tengo que confesar que el trabajo que tengo este verano, haciendo temas para el programa de la Xarxa de Televisions Locals País Km0, hace que muchos días no pueda estar pendiente de la situación en el club azul hasta la noche... Es entonces cuando miro qué han dicho durante el día, si han cerrado algún fichaje... Creo que los responsables del club tienen mucho trabajo para suplir las bajas que han tenido pero... hasta ahora, han demostrado que en esto de fichar tienen muy buen ojo y los jugadores que han incorporado han dado un rendimiento excelente, en la mayoría de los casos. De todas maneras, aún falta tiempo para comenzar la Liga y soy de las que siempre digo que las cosas se tienen que hacer con calma y con tranquilidad.

Lo que sí que tengo claro es que tengo ganas de ver en acción a este nuevo equipo. Y tengo ganas por muchas razones. La primera es por los cambios de filosofía que, dicen, ha habido. No me he cansado de ori que Idiakez juega al ataque, que sus equipos son muy competitivos, de hecho su Toledo hizo una gran eliminatoria de play-off la temporada pasada contra el Lleida Esportiu, y que saca mucho rendimiento de sus hombres. Como curiosa que soy, me quiero esperar a ver al equipo antes de hacer alguna valoración al respeto. De momento, espero, porque también soy de las que piensa que en la Segunda División B lo que importa son los resultados y no siempre se puede jugar como tú habías pensado. Eso sí, el trabajo bien hecho siempre tiene recompensa.

La segunda razón por la que tengo ganas de volver al Camp d'Esports es justamente por eso: para volver al Camp d'Esports, volver a oír el himno, ver a los once azules luchando contra once más... Llamadme sentimental pero...

En fin, que ya los tenemos a todos aquí. Y el verano también nos ha dejado al Força Lleida inscrito en la LEB Or y con la renovación de Joaquín Prado, que también me alegra mucho. El Associació Lleidatana d'Handbol femenino, volverá a jugar en la División de Honor Plata porque han aceptado la plaza que les ha ofrecido la Federación Española y al Lleida Llista, el único que juega en la máxima categoría, los tenemos calladitos pero estos sí que realmente no me hacen sufrir mucho, por no decir nada. El tándem Enric Duch-Albert Folguera hace años que hace las cosas de maravilla. Por cierto, ¿sabíais que en la cena de final de temporada todos los jugadores se arrodillaron ante Moisés Escudero para pedirle que no se vuelva a Madrid y que siga jugando un año más? Eso dice mucho de un bloque.

Venga, a disfrutar del calor... Yo, personalmente, tengo ganas de que sea octubre.

(Les fotos són de la web oficial del Lleida Esportiu)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada